Fargefest!

Fargefest!

mandag 26. oktober 2015

Om sol, varme, kreativitet - og alder...

Etter en forholdsvis lang pause fra både syaktivitet og blogging, har både sylyst og skaperglede endelig kommet tilbake! Er det ikke litt sånn at man liksom må "lade opp" etter intense syperioder, eller holder dere det gående hele året? Strandveskene var utrolig morsomme å sy, og de gikk unna som "varmt hvetebrød", men det ble plutselig litt "tomt" etterpå...

I profilen min står det at jeg er veldig glad i ruskevær, og det har jeg vært så lenge jeg kan huske! Jeg har aldri vært "værsyk", og mørketiden er alltid velkommen. Men - i år har det sneket seg inn en litt annen følelse, nemlig den at sommeren ble altfor kort! Gleden av å kjenne sola i ansiktet, og ikke minst det å kjenne at man blir "gjennomvarm", har fått større og større betydning de siste årene, og det var vemodig å forlate Kreta etter ei herlig uke i august sammen med hele storfamilien.

Det finnes helt klart verre skjebner enn å måtte se at sommer går over til høst, men i et snevert perspektiv blir man likevel påvirket av både lys og varme i større grad enn før.
Og ja - jeg vet at den uunngåelige stadfestelsen blir mer og mer synlig i det jeg skriver, nemlig at årene går, og at A L D E R E N kommer snikende...og man blir litt mer oppmerksom på overgangen mellom de ulike årstidene. Man savner liksom "det som var" minst like mye som at man gleder seg til det som kommer - eller noe sånt...

Man kan vel uansett driste seg til en slags konklusjon om at selv om sommeren i år ble både kort, våt og kald (bekreftes også av metrologisk institutt), så er man heldigvis såpass privilegert at man kan fylle dagene med varme og glade stoffer, trådsneller og inspirerende blogger fra hele verden! Og da er livet slettes ikke så verst :)

Her følger noen smakebiter fra tiden som har gått siden siste blogginnlegg i juli:
En sommerduk til svigermor
 
 
 
 
 
 


...og faktisk strikket jeg ei kofte til meg selv, og fikk hjelp av snilleste Sissel ( http://englequilt.blogspot.no/) til å strikke ferdig armene, samt å montere. Kofta heter Namdalskofta, og min farmor strikket den en gang for mange år siden til seg selv - og til farfar.Her er virkelig et sted for rekreasjon og dype tanker - nemlig hytta vår i Bindal :) Den er opprinnelig ei gammel badstue, men ble omgjort til ei passe stor ( eller litt for lita, i følge mamma) hytte, som har vært mitt feriested siden jeg var lita jente. På bildet luftes alt av matter og puter - det er en viktig del av ritualet første hyttedag!
Utsikten fra inngangspartiet er upåklagelig :) og - dette er ei "ekte" hytte, uten strøm og innlagt vann!

Jeg og mine foreldre har hatt mange fine stunder rundt det knøttlille kjøkkenbordet! Her ser dere mamma innta frokosten.
 
 
 
 
 


...og plutselig var vi på solfylte Kreta (Rethymnon) første uka i august - man blir jo varm av å se på bildene :) 
Jeg og "minstemann" :)
 
 
 
 

 
...og i går kveld ble det jammen noen små uglemapper - så nå er jeg i gang!
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
...og jeg har nylig mottatt noen herlige julestoffer i posten, så nå er det på sin plass og si "det gledes"!
 
 
Ønsker dere alle en fin høst, uansett temperatur, vær - og alder ;)
 
 
STOR KLEM

18 kommentarer:

 1. Hei Liv
  Takk for hyggelig kommentar inne hos meg. Og nå har jeg vært på et koselig besøk her hos deg også.
  Kjempeflott kofte du har strikket. Den kledde du så godt altså.
  Og alle disse veskene du har sydd!!!! Her har jeg bladd meg nedover og nedover......fargerike og kjempefine er de.
  Ha en fin kveld.
  Vi sees nok igjen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Sylvia!

   Tusen takk for besøket, og for trivelig kommentar :) Ja, det har sannelig blitt sydd noen vesker! Gleder meg til å si juleting om ikke så lenge, det er jo så utrolig mange fine julestoffer som ligger og venter på syrommet!
   En fortsatt fin kveld til deg - og på gjensyn :)

   Slett
 2. Härliga sommarbilder du bjuder på och du har hunnit med mycket handarbete också, både stickning och sömnad. Löparen är jättefin precis som dina necessärer och tröjan.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for veldig hyggelig kommentar - det setter jeg stor pris på :)

   Slett
 3. Herlig innlegg! Godt å ha deg tilbake:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Siri! Det kjennes veldig godt å være tilbake også :)

   Slett
 4. Vilken underbar löpare,den är så fin och en härlig energikick.Så tycker jag du är en underbar tjej i den vackra koftan. Den kommer du att ha glädje av i många,många år.
  Hade gärna varit med i den söta stugan och suttit där och ätit med er:-)). Norge är ett vackert land.
  Du syr så läckra saker,tror att semestern gav dig härlig energi.
  Ha det gott.
  Kram Gudrun och God natt från Öland.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ååhh...så fine ord, Gudrun! Tusen, tusen takk! Det kjennes veldig godt å være tilbake igjen, og du har helt rett i at sommerferien har gitt mye energi! Og så er det så herlig å se alt det fine alle dere andre lager også - det inspirerer! Jeg er sikker på at vi kunne fått det riktig så trivelig sammen i "stugan" ( et herlig svensk ord!) :)

   Her trommer regnet på ruta, og vinden blåser bort resten av bladene på trærne, det er høst!

   Stor klem tilbake til deg også :)

   Slett
 5. Her dukket det opp en ny blogg for meg, og her vil jeg innom igjen så nå har jeg lagt deg inn på blogglista mi. Den flotte løperen du viser er virkelig en "Gla" løper. Uglemappene var kjempesøte, og kofta var helt nydelig! Kjekt med disse gamle mønstrene som er tatt i bruk igjen. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Birthe! Så hyggelig at du fant bloggen min, og tusen takk for fine ord :)
   Ja, disse gamle koftemønstrene har virkelig kommet frem i dagens lys igjen - heldigvis!
   Jeg koser meg virkelig på syrommet om kveldene nå, skulle så gjerne hatt noen flere timer i døgnet, og sånn er det vel for oss fleste..

   Ønsker deg en fin dag!

   Liv Iren

   Slett
 6. Løperen din var til å bli rett glad av! Fargerik og frisk :) Koften var kjempefin i både farger og form. Den kledde du godt :) Godt at du har fått sylysten tilbake nå som høsten sniker seg på og gir mer rom for hyggelige inneaktiviteter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Birgitte!
   Tusen takk for besøk og fine ord :) Ja, det er veldig godt å kjenne at sylysten er tilbake, og antall timer på syrommet per uke stiger jevnt og trutt! Det er også et "godt tegn" at det er vanskelig å sovne om kvelden fordi man ser for seg alt man kan lage av de nye julestoffene som kom i posten for ikke så lenge siden :)

   Ønsker deg ei fortsatt fin uke!

   Slett
 7. Jag är så förtjust i de blommorna som Du har på Din löpare.
  Och Ditt sätt att kvilta gör ju att blommorna framhävs så fint, tycker jag.

  Dollandesign

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelig kommentar! Ja, jeg har blitt veldig glad i disse blomstene, jeg synes de pynter opp så fint på både løpere og vesker :)) Men nå blir det snart julesaker, og det gleder jeg meg til!

   Slett
 8. Flotte feriebilder og flotte produkter! Jeg likte kofte, nydelig!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelig kommentar, Lisa!
   Jeg blir alltid glad når "besøkende" legger igjen en noen ord :)

   Ønsker deg en fin dag!

   Slett
 9. Så godt å se deg tilbake igjen, mye flott har du både fått sydd og strikket! Heldige deg som har en slik herlig hytte å reise til, godt med ferie også! Nå reiser vi igjen neste helg, det blir ei uke i luksus! God helg til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelig kommentar! Ja, hytta vår er så absolutt en god "ladestasjon" :) Det høres herlig ut med ei uke i luksus, kos dere!
   Til da- ha ei fin uke :)

   Slett