Fargefest!

Fargefest!

onsdag 3. januar 2018

Godt nytt år! Happy new year!

...og da gikk det faktisk ca. et halvt år fra forrige innlegg! Og denne gangen kal jeg ikke beklage meg over mangel på tid, men heller bare konstatere at "slik er det". Sensommeren og høsten ble fylt av ulike aktiviteter, og det ble heller lite med søm, bortsett fra en liten "monsterbukse" til mitt barnebarn Filip i forbindelse med Halloween. Ja, og så har jeg opprettet en instagramkonto - dere finner meg der også :)

 

 
 
 
 
Ellers har vi tilbragt mye tid på hytta, og det har blitt noen timer med  beising av tømmervegger ( både utvendig og innvendig), maling av vindu og interiør. Det er veldig fint å kunne ta vare på solide furuinnredninger, de blir jo som nye med maling og fine knotter! Baderomsinnredningen er fra 90-tallet, og den var malt i bonderød og grønn. Den fikk noen strøk med fargen "Grønn harmoni", og resultatet ble veldig bra! 
 
 


Jeg må nesten vise utsikten fra baksiden av hytta også. Dere kan så vidt skimte taket på gapahuken vår, og her har jeg sittet en del timer i høst, og bare speidet utover mens jeg har sett for meg hva jeg skal sy når jeg får tid :) Denne kvelden i september hadde en fantastisk solnedgang!Høsten gikk, og plutselig ble det tid for å tenke på hva man skulle ha med på årets førjulsmarked her i Levanger. Og mens jeg tenkte på det, strikket jeg en fin liten "Rallargenser" til Filip:
 
 
 
 
Mamma´n til Filip la inn en bestilling på samme genser i grånyanser, og i skrivende stund er den første armen ferdig!
 
Men altså - førjulsmarked. Det ble en rimelig hektisk aktivitet på syrommet i november, parallelt med avvikling av eksamen for mine studenter, men du verden som det går an å mobilisere arbeidslyst når man gleder seg til noe! For det å stå ute i bod i mange timer, i godt selskap - og i frisk luft - er virkelig artig og givende. Og selv om markedet også i år ble lagt til samme helg som "Black Friday", ble boden godt besøkt, og salget ble veldig bra. Jeg delte bod med Nina Bakken Bye, som lager de fineste bilder, og printer ut i ulike størrelser. Besøk gjerne bloggen og nettbutikken hennes her!
 
 
Årets julekolleksjon besto av kremmerhus, nisser og vinposer:
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

 
 
 
 

 
 
 
Er fortsatt glad i både lin og ull, og synes denne typen tekstiler skaper "lune" produkter.Det er alltid morsomt å lage utstilling, og det er stats når boden "bugner" av varer! Jeg sydde også noen små minikremmerhus i grått lin - noen av dem henger på furukvisten i bakgrunnen:
 

 
 
 
 
 
 
(Foto: Nina Bakken Bye)
 
 
 
Veldig stemningsfullt når blåtimen kom sigende, selv om vi frøs litt på både hender og føtter...
 

(Foto: Nina Bakken Bye)


 
 
 
Nisser og julekort i skjønn forening :)
 
 
 (Foto: Nina Bakken Bye)
 
 
 
To fornøyde bodholdere :)
 
 
 
 
Etter at førjulsmarkedet var overstått, ble det sydd noen små krusmatter, hvor jeg hentet motivet fra et AnnaKa-mønster fra 2011. Morsomme å sy! 
 
 
 
 
 
 
...og heeelt på tampen ble det sydd noen løpere på bestilling:
 
 
 
 
Selv om det har vært stille på bloggen, har det så definitivt vært full aktivitet på mange arenaer. Og nå gleder jeg meg til å tenke ut noen nye kreasjoner til påske -  om ikke lenge er det en ny Marsimartna her i Levanger, tror sannelig jeg melder meg på i år også :)
 
 
ØNSKER ALLE ET GODT OG KREATIVT ÅR!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

8 kommentarer:

 1. Godt Nytt År! Så koselig med et innlegg her igjen. Ja, dager, uker og måneder flyr avgårde. Herlig den genseren du har strikket til barnebarnet, og den blir sikker fin i gråfarger også.
  Det må være vakkert å sitte i gapahuken på hytta og hente ideer og inspirasjon. Koselige ting du sydde til julemarkedet, og den julemugrugen er jo kjempesøt. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Birthe!

   Det gjør meg bare sååå glad å få en slik hyggelig kommentar fra deg! Tusen takk! Ja, vet du - den gapahuken er jeg nesten like glad i som hytta :) Det gir virkelig ro i sjelen, og samtidig rom for kreative tanker, å sitte der. Og nesten alltid konkluderer jeg med at vi skulle hatt bedre tid...til alt! Håper du kjenner inspirasjon til nye prosjekter - og at det nye året blir kreativt! Takk igjen for veldig trivelig hilsen :) Klem

   Slett
 2. Velkommen tilbake og riktig godt nyttår med masse spennende prosjekt! Du så mye flott du har sydd!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, og tusen takk for hyggelig hilsen! Det gjør veldig godt å være litt "på" i bloggverdenen igjen, og jeg blir så glad for at du sier hei :) Tenker 2018 blir et godt og kreativt år for alle oss sy - og strikkedamer!

   Slett
 3. Takk for koselig kommentar på bloggen min. Kjekt å ha deg "tilbake" i bloggverden. Fine ting du har laga i haust og. Blir spennande å se no når du starta sy i friske vårfarga:) Ha ei kreativ veke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, og takk for hyggelig hilsen :) Ja,nå klør det i fingrene etter å ta i bruk litt friske farger utover! Vil tro det kommer noen fine vårkreasjoner fra deg også - med både strikkepinner og symaskin :)

   Slett
 4. Masse vakre ting du har laget :-)) Jeg liker rallargenseren og nydelige
  nisse variasjoner. Ønsker for 2018 herlig tid i hytten og nydelige
  prosjekter i fingeren. Hilsen fra Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Viola! Tusen takk for hyggelig hilsen! Jeg har besøkt bloggen din, og leste at du ønsker å lære deg norsk.Det er ikke noe problem å lese det du skriver, du er kjempeflink! Og så lager du veldig mye fint :) Ønsker deg et kreativt år, jeg kommer til å følge bloggen din!
   Liv Iren

   Slett